Hem / Färg / Måla inomhus / Måla möbler

Måla möbler

Förnya med färg! Att måla möbler ger känslan av en helt ny möbel. Att leta efter möbler på loppis är riktigt roligt och speciellt om man lyckas göra fina fynd. Dessutom är det bra för vår planet. Ibland kanske man inte gillar färgen på föremålet men tycker om formen och ser potential i det ändå. Vi tror på att förnya och återanvända, och då är en burk färg perfekt för dig som vill ha en uppdatering eller få något gammalt att kännas nytt och fräscht!

Eller måla om något du redan har hemma för att få känslan ha en hel ny möbel med en personlig känsla!

 

Lek med färg

Det finns ju massa roliga sätt att förnya en bokhylla på t.ex genom att tapetsera bakstycket i en rolig tapet eller måla med en häftig kulör som sticker ut och sätter prägel till rummet.

Här har vi målat två små hexagonhyllor som passar perfekt i barnrum eller i det lilla badrummet. Utsidan av hyllorna har vi målat i en och samma kulör nämligen S4502-Y, men på insidan har vi målat den ena hyllan i en svagt rosa nyans och guldfärg i den andra.
Tänk på att du kan skapa olika djup och effekter beroende på om du målar hela insidan i en nyans eller om du bara väljer att addera färg till själva bakstycket. Ett annat tips är också att använda olika glans eller metallicfärg för att skapa ytterligare effekt.

hexangonhylla

Udda stolar i samma kulör

Att fynda stolar på loppis brukar inte vara så svårt, och om det dessutom är en udda-stol så brukar man komma ner betydligt i pris än om det är flera stycken i samma modell. För att binda ihop flera udda stolar till en helhet så kan det vara lite fiffigt att måla alla i en och samma kulör. På så vis sticker ju ingen direkt ut från den andra och intrycket blir mer harmoniskt. För snyggast finish så använder du Ambiance Superfinish från Nordsjö som både är slitstark och flyter ut otrolig bra!

Bildkälla: Nordsjö Colour Futures 2017

Sätt lite guldkant

En enkel ram blir genast roligare och mer intressant om man målar en liten del av den i en avvikande kulör – varför inte sätta lite guldkant i vardagen och måla med guldfärg?!
En pinnstol eller en pall piffar man också enkelt till genom att måla ”strumpor” längst ner på benen vilket blir en himla fin effekt.

Guldfärg finns både som hobbyfärg och i sprayburk – välkomna in till din närmsta Nordsjö Idé & Designbutik och inspireras!

Så lyckas du med din möbelrenovering

Ett tips att tänka på när man går på loppis är att titta på möbelns form – gillar du den? Om ja, så finns det ju potential! Då kan man bara uppdatera skåpet eller stolen med ny färg. Ett annat tips är att undersöka vad möbeln är tillverkad i för material. Ett skåp i massivt trä är mer hållbart, stabilt och lättare att återbruka än ett skåp i t.ex laminerad spånskiva.

Läs mer om hur du går tillväga för att lyckas med din möbelrenovering här.