Hem / Färg / Måla utomhus / Olja terrass

Olja terrass

Terrassen har på senare år blivit allt mer som ett andra vardagsrum och vi lägger allt mer tid på att hitta en harmoni och avslappnande atmosfär även utomhus, där man kan koppla av både själv, med familjen och i goda vänners lag.

Kulörguide för terrass

Numera kan man nyansera träoljor i en mängd kulörer och detta ger utrymme för att skapa sin personliga terrass. Med lite omsorg kommer dina träytor förbli vackra i många år, trots starkt solljus, kraftiga regn, kaffefläckar och annat som kan hända under en lång sommar.

Lev lite grönare

Trenden är klarare än någonsin – uteplatsen ska vara mer naturlig. Låt gärna terrass och trädäck ha en mild och naturnära nyans. Utemöblerna kan få lite starkare kulörer för att skapa en spännande atmosfär. Det viktigaste är att du får en uteplats där du trivs.

 

På bilden används kulören 415 Värmeln på terrassen.

415 Värmeln
414 Skagern
413 Bolmen
412 Siljan

Skapa nya rum

Du kan ge uteplatsen en rumskänsla genom att lyfta intrycket av golv, väggar och tak. Använd exempelvis fina kulörer som matchar blommorna i krukorna, klättringsplantorna eller andra växter. Fyll uteplatsen med växter, örter, sittplatser och vackra saker som höjer känslan. Kuddar, plädar och mattor ger en mysig ombonad känsla.

På bilden används kulören 410 Gotland på terrassen.

411 Koster
410 Gotland
409 Ven
408 Orust

Klä hela huset

Kom ihåg att altanen/terrassen är en del av huset. Kulörerna på fasaden och terrassen bör därför harmoniseras. Det kan vara svårt att hitta exakt samma kulör om du har ett täckmålat hus. Då är det lättare att använda en lasyr som ger en behaglig kontrast till fasaden. Om du vill ha en lugn och stilren miljö, är det bra att välja en lite mer neutral kulör.

 

På bilden används kulören Unnen 406 på terrassen.

407 Storvindeln
406 Unnen
405 Hinsen
404 Storavan